LIFESTYLE

Ne znate kamo na more? Ovo su najljepše plaže u Hrvatskoj

ne-znate-kamo-na-more-ovo-su-najljepse-plaze-u-hrvatskoj

Jeste li jedni od onih koji vole istraživati i uvijek ste u potrazi za lijepim plažama? Ne trebate tražiti dalje jer je jadranska obala idealna destinacija za ljetovanje!

Hrvatska je prepuna lijepih plaža koje ostavljaju bez daha. Kristalno čisto more, pijesak ili šljunak, a opet dovoljno hlada, savršen je spoj u kojem ne uživaju samo domaći ljudi već i brojni turisti, koji se svake godine posjećuju jadransku obalu.

Neke od plaža Hrvatske postale su svjetski poznate, pa na njima uvijek možete očekivati velike gužve, no mali komadići raja, odnosno male uvale su na svakom koraku, pa možete uživati i u potpunom miru.

Stiniva, Vis

Otok Vis svake godine postaje sve popularnija destinacija za ljetovanje. Najljepša plaža je rekli bi mnogi u uvali Stiniva, do koje možete doći samo taxi brodom ili ako ste spremni za malo planinarenja.

U svakom slučaju, ovo je plaža koju morate posjetiti.

Plaža Stiniva Vis

Pudarica, Barbat – Rab

Otok Rab je prepun predivnih plaža, koje ostavljaju bez daha. U mjestu Barbat plaže su pješćane, a more je kristalno čisto.

Za one koji to vole, Pudarica je uglavnom krcata ljudima te se nalazi odmah pored beach kluba, gdje možete nešto popiti i pojesti, no laganom šetnjom možete pronaći i manje plaže te uživati u miru i tišini.

Pudarica Rab

Zlatni rat, Bol – Brač

Zlatni rat je vjerojatno najpoznatija plaža na Jadranu. Neoubičajen oblik ove plaže te čisto i prozirno more oduševljavaju mnoge svake godine, a ova plaža je posebna i po tome što mijenja oblik, ovisno o vjetru.

Kako je plaža dosta dugačka, sigurno ćete naći mjesto za staviti ručnik.

Zlatni rat Brač

Klančac, Brseč – Rabac

Ovo je plaža na kojoj ćete vrlo vjerojatno moći uživati u miru i tišini. Plaža Klančac je okružena stijenama te je šljunčana. Na plaži nema uslužnih objekata te u neposrednoj blizini nema mjesta za parking, no vjerujemo kako je ova plaža vrijedna svakog koraka, a uvijek možete spakirati koji sendvič za ponijeti.

Plaža Klančac Brseč

Žuljana Vučine, Pelješac

Ako posjetite Pelješac, jednostavno morate otići na ovu plažu. Tirkizno plavo more i borova šuma koja omogućuje hladovinu garantiraju potpunu relaksaciju.

Plaža Žuljana Vučine

Pasjača, Konavle

Ova prekrasna plaža ostavlja bez daha te je mjesto gdje možete napraviti prekrasne fotografije. Plaža je smještena iza strmih litica, pa do nje možete doći spuštajući se niz duge i poprilično strme stepenice, no rekli bismo da je taj put vrijedan onoga što vas čeka.

Plaža Pasjača Konavle

Rajska plaža, Lopar – Rab

Rajska plaža je plaža koja je osigurala mjesto na CNN-ovoj listi Top svjetskih plaža. Čak dva kilometra dugačka, ova plaža nudi pravu zabavu jer možete uživati u toboganima, odbojci na pjesku i drugim zabavnim sadržajima.

Plaža je idealna za obitelj s djecom jer je vrlo plitka te se morate malo proštetati da dođete do ozbiljnije dubine.

Rajska plaža Rab

2 Komentari
Podijeli

2 Komentari

 1. Tanja
  srpanj 16, 2019 Na 9:17 am

  napokon da je netko spomenuo pudaricu na rabu 😀

  • Albina Dedić
   srpanj 16, 2019 Na 9:18 am

   I nama je ona najdraža plaža na Rabu. 🙂

Komentiraj:

Tvoja Email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena*